Op zaterdag 17 september 2016 vierde De Cleene Hooge feest.

De “Wandel/fietsroute rechtsom” van onze stichting werd geopend. Deze route gaat vanaf het beginpunt bij de Cleene Hoogeweg, richting St. Laurense Weihoek (de vogelplassen), via Schotelweg en Noordweg weer terug naar de stad. Dan over de Singel naar Speelhof Hoogerzael en vervolgens door de Bomenbuurt en langs de Domburgse Watergang weer terug naar het beginpunt. De route is 6,5 km lang en je kunt hem fietsen zowel als wandelen. 

Om 10 uur ’s ochtends stonden we met een kleine 50 mensen op het hoekje van de Cleene Hoogeweg en het Laurens Stommespad. Voormalig stadsdichter Joop Buma had na zeven jaar wederom een beeldschoon gedicht gemaakt over de Cleene Hooge. Zie bij `Gedicht` op deze website. Joop droeg zelf het gedicht voor. Eén lofzang op het mooie landschap van de Cleene Hooge.

Daarna onthulde onze wijkwethouder Chris Simons terplekke een prachtig informatiebord. Op een routekaart staat het u bekende ommetje linksom, via de trekpontjes over de Watergang. Maar de nieuwe wandel-fietsroute rechtsom staat er ook op. Ook ziet u op het infobord foto´s van de hoogtepunten van beide routes.

Met vijftig man hebben we vervolgens de route `open` gefietst. Iedereen kreeg een mooie flyer waar beide routes uitvoerig op beschreven worden. Bij Speelhof Hoogerzael maakten we een koffiestop en daar trakteerden we onze gasten op wat lekkers. Het werd helemaal feestelijk toen ook nog de zon ging schijnen. Marianne Golsteijn  vertelde een en ander over  Speelhof Hoogerzael. Erg leuk om daar eens met uw jonge kinderen of kleinkinderen naartoe te gaan. Tenslotte zijn we door de Bomenbuurt weer terug gefietst naar het beginpunt van de route.

EEN FLYER MET EEN UITVOERIGE ROUTEBESCHRIJVING VAN BEIDE ROUTES KUNT U GRATIS OPHALEN BIJ JAN HENDRIKSEN, VAN KLEFFENSLAAN 106 OF JOS VAN HEES, KASTANJELAAN 11, BEIDEN IN DE WIJK DE GRIFFIOEN.