DONATEURSWANDELING IN SLECHT WEER.

Zaterdag 10 mei. Er is erbarmelijk weer voorspeld. Regen en harde wind. Maar om half tien is het zowaar droog. Tegen tienen staan we bij DE BOOM samen met Piet de Keuning van Staatsbosbeheer. Die ziet onmiddellijk dat er een nest in DE BOOM zit, waarschijnlijk van een kauw. Om tien uur staan we zowaar met 23 enthousiastelingen gereed. De donateurswandeling gaat van start. Na tien meter staan we al met z\’n allen gebogen over een speciaal plantje in het weiland. Zelf zou je er overheen stappen maar Piet de Keuning ziet zoiets meteen.

De trekpontjes zijn altijd weer spannend zeker voor mensen die er voor het eerst mee oversteken. Na het tweede pontje lopen we rechtdoor naar boerderij Pitteperk. Gelukkig wil het nog steeds niet regenen. Daar trakteren wij als Cleene Hooge op koffie met een enorm stuk appeltaart. We praten onze donateurs en andere gasten bij over de laatste ontwikkelingen.

Het ommetje linksom dat we ook vandaag weer lopen is een groot succes. Er wordt veel gebruik van gemaakt. Wij willen als stichting volgend jaar nog een ommetje realiseren: het ommetje rechtsom. Na het trekpontje bij DE BOOM ga je dan niet links- maar rechtsom. Het voert langs de mooie vogelplassen van de Sint Laurens Weidehoek en Speelhof Hoogerzael. Het is allemaal nog in een prille fase want het overleg met de grondeigenaren moet nog plaatsvinden en we hebben ook nog niet voldoende budget. Het idee wordt enthousiast ontvangen. Ook kondigen we aan dat er een bankje komt bij het tweede trekpontje.

Het plan om vandaag ook nog naar Ter Hooge te wandelen, laten we schieten i.v.m. het slechte weer. Op de terugweg begint het dan toch te regenen. Via de dertig meter lange houten brug lopen we terug richting het Laurensstommespad en de Griffioen. We komen allemaal thuis met een nat pak maar ondanks alles kijken we terug op een heel geslaagde donateurwandeling. Ook Piet de Keuning had het naar zijn zin en wil graag nog eens terug komen.